Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

DigiDiag testsysteem

Wat is het verschil tussen Metrisquare, DiagnoseIs en DigiDiag?

Metrisquare is ontstaan als platform voor psychologische tests met een bijbehorende community voor onderzoek en ontwikkeling. Vanuit hier zijn diverse producten ontstaan voor het digitale testsysteem van Metrisquare: DigiDiag.

De voormalige naam van DigiDiag is DiagnoseIs.

 

Heb ik per se een tablet nodig?

Nee. Een aantal tests binnen het platform kan uitgevoerd worden op een klassieke computer. Het tablet is met name handig voor het uitvoeren van neuropsychologische tests waarbij de proefpersoon opdrachten uit moet voeren op het scherm.

Voor bijvoorbeeld vragenlijsten en formulieren, maar ook voor tests waarbij stimuli gepresenteerd worden en de respons met de muis of toetsenbord gegeven kan worden, is het tablet niet noodzakelijk.

Bekende tests als de Emotion Recognition Task, kunnen gewoon op elke Windows gebaseerde PC uitgevoerd worden.

Waarom moet ik betalen voor een account?

Om te voorkomen dat consumenten toegang krijgen tot bepaalde testinhoudelijke informatie vragen wij naar de organisatie, ook verzoeken wij geen privé e-mailadressen te gebruiken.

Wanneer je een account aanmaakt en 10 Euro betaalt, zien we dat het om een serieuze aanvraag gaat. Als je iemand kent die auteur is van een test in het Metrisquare platform kun je ook diegene vragen om een account voor je aan te maken.  In dat geval bepaalt de auteur of er kosten aan verbonden zijn.

Hebben jullie ook testen op afstand?

Ja. We bieden via DigiDiagweb een aantal (neuro-)psychologische tests aan via een internetverbinding. 

Ook voor afname van een aantal formulieren en vragenlijsten, bijvoorbeeld rondom afasie, hebben we webgebaseerde tests.

Verder bieden wij webbased mogelijkheden voor HR, het testen van competenties en studiekeuze interessetesten. 

Kan ik een test van een andere uitgever inbouwen?

Ja. Daarvoor heb je toestemming nodig van de uitgever. Soms is het lastig erachter te komen wie dat is. Heb je een test in gedachte die je graag in het systeem zou willen zien? Stuur ons gerust een berichtje, dan kunnen we daar over adviseren.

Privacy en gegevensbescherming

Metrisquare gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Lees hier welke maatregels wij nemen om je gegevens te beschermen en welke maatregelen wij hebben voor informatiebeveiliging.