Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

DigiDiag testsysteem

Wat is het verschil tussen Metrisquare, DiagnoseIs en DigiDiag?

Metrisquare is ontstaan als platform voor psychologische tests met een bijbehorende community voor onderzoek en ontwikkeling. Vanuit hier zijn diverse producten ontstaan voor het digitale testsysteem van Metrisquare: DigiDiag.

De voormalige naam van DigiDiag is DiagnoseIs.

 

Heb ik per se een tablet nodig?

Nee. Een aantal tests binnen het platform kan uitgevoerd worden op een klassieke computer. Het tablet is met name handig voor het uitvoeren van neuropsychologische tests waarbij de proefpersoon opdrachten uit moet voeren op het scherm.

Voor bijvoorbeeld vragenlijsten en formulieren, maar ook voor tests waarbij stimuli gepresenteerd worden en de respons met de muis of toetsenbord gegeven kan worden, is het tablet niet noodzakelijk.

Bekende tests als de Emotion Recognition Test, kunnen gewoon op elke Windows gebaseerde PC uitgevoerd worden.

Waarom moet ik betalen voor een account?

Om te voorkomen dat consumenten toegang krijgen tot bepaalde testinhoudelijke informatie vragen wij naar de organisatie, ook verzoeken wij geen privé e-mailadressen te gebruiken.

Wanneer je een account aanmaakt en 10 Euro betaalt, zien we dat het om een serieuze aanvraag gaat. Als je iemand kent die auteur is van een test in het Metrisquare platform kun je ook diegene vragen om een account voor je aan te maken.  In dat geval bepaalt de auteur of er kosten aan verbonden zijn.

Hebben jullie ook testen op afstand?

Ja. We bieden via DigiDiagweb een aantal (neuro-)psychologische tests aan via een internetverbinding. 

Ook voor afname van een aantal formulieren en vragenlijsten, bijvoorbeeld rondom afasie, hebben we webgebaseerde tests. 

Verder bieden wij webbased mogelijkheden voor HR, het testen van competenties en studiekeuze interessetesten. 

Zijn jullie testen COTAN geregistreerd?

Niet alle tests vallen onder deze registratie. Wij maken veel gebruik van klassieke (neuro-)psychologische tests waar al jaren op wordt vertrouwd. Ook hebben wij een brede community waar wetenschappers en psychologen samen tests ontwikkelen en toetsen om zo betrouwbaar en valide mogelijk tests aan te kunnen bieden.

Bekijk hier de community

Wij hebben onder andere samenwerkingen met Klinisch Neuropsychologen Roy Kessels, Christophe Lafosse en Marc Hendriks.

Kan ik een test van een andere uitgever inbouwen?

Ja. Daarvoor heb je toestemming nodig van de uitgever. Soms is het lastig erachter te komen wie dat is. Heb je een test in gedachte die je graag in het systeem zou willen zien? Stuur ons gerust een berichtje, dan kunnen we daar over adviseren.

Privacy en gegevensbescherming

Metrisquare gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Lees hier welke maatregels wij nemen om je gegevens te beschermen en welke maatregelen wij hebben voor informatiebeveiliging.

Continuïteit

Gedecentraliseerd platform

Metrisquare is een sterk gedecentraliseerd platform: de leden hebben de unieke mogelijkheid om zelf tests te ontwikkelen, delen en beheren in de online cloud. Dat wil zeggen dat de expertise rondom het platform bij diverse leden en partners te vinden is en u daarvoor niet van ons afhankelijk bent. Bovendien worden wij ondersteund door een externe investeerder. We maken verder dagelijks backups van onze servers, dus mocht u iets kwijt zijn: neem contact op met ons!

Dedicated server met escrow

Met een dedicated server heeft u een eigen machine in het datacenter, die enkel en alleen voor uw instelling werkt. Indien gewenst sluiten we daarvoor ook een escrow clausule af bij een derde partij. Daarmee heeft u de garantie dat er, zelfs wanneer Metrisquare niet meer zou bestaan, u toch nog verder kunt met de diensten en producten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Offline testen met DigiDiag en RSP

De DigiDiag tests die aan je account gekoppeld zijn worden bij het inloggen van de server gedownload en staan dus op je eigen computer. Ook ruwe data worden steeds op de eigen computer of het lokale netwerk bewaard. Daardoor, zelfs al zou onverwacht Metrisquare BV niet in staat zijn nog diensten te verlenen, kan men toch nog de tests gebruiken.

Van het Roermond Score Programma (RSP) bieden we eveneens een On-Premises variant aan. Deze is zelfs open-source: u zou zich indien gewenst kunnen verdiepen in de werking ervan en de functionaliteit onafhankelijk van ons kunnen uitbreiden of aanpassen.

 

Tests van derden

Metrisquare biedt eigen tests aan, maar ook tests die ontwikkeld zijn door de leden van het platform.
Daarnaast bieden we tests aan van andere uitgevers.

Tests van Pearson, Hogrefe e.a.

We onderhouden goed contact met andere uitgevers. We bieden de mogelijkheid om tests in te bouwen in Metrisquare, waarbij de oorspronkelijke uitgever een vergoeding ontvangt in ruil voor een licentie voor gebruik. We hebben bijvoorbeeld al de volgende afspraken gemaakt met een aantal uitgevers van psychologische tests:

Pearson: Tests kunnen via het Metrisquare platform aangeboden of gescoord worden mits daar een licentie door Pearson voor afgegeven wordt. Zulke licenties zijn er inmiddels voor digitale scoring van op paper-and-pencil afgenomen WISC-V en WAIS-IV tests, als ook voor digitale afname van de DAT (onderwijs). Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor andere tests van Pearson te bespreken. Meer informatie over de tests van Pearson kun je vinden op www.pearsonclinical.nl.

Bohn Stafleu van Loghum (BSL): Tests kunnen in Metrisquare ingebouwd worden. De scoring verloopt op de achtergrond via een interface met BSL. Informatie over de tests van BSL is te vinden op www.bsl.nl.

TestDimensions: Aanbieding van tests van TestDimensions is mogelijk. Er wordt in zulke gevallen een licentie afgesloten. Je vindt de tests van TestDimensions op deze website: www.testdimensions.nl.

Hogrefe: Of de items van tests, of de scoring ervan, via Metrisquare kan gebeuren is afhankelijk van de concrete casus en aantallen tests die men verwacht af te nemen. Informatie over Hogrefe kun je vinden op www.hogrefe.nl.

Natuurlijk maken we graag afspraken met andere uitgevers over het gebruik van hun tests. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Testontwikkelmodule

Met de testontwikkelmodule kun je een cognitieve trainingstaak of experiment ontwikkelen of test inbouwen.