Intuïtief testen

Met tablet

Interactief beeldscherm

Het DigiDiag testsysteem is speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met een tablet. De proefpersoon kan de tests dan uitvoeren met een digitale pen op een interactief beeldscherm.

De afname is vergelijkbaar met pencil-and-paper testen. De digitale testafname maakt direct alle metingen beschikbaar voor scoring en rapportage.  

Hoe test ik met een tablet?

Voor het afnemen van de tests wordt het tablet via een kabel aangesloten op de laptop of PC. Op deze computer staat het DigiDiag testsysteem.

Wanneer een tweede scherm wordt aangesloten en de test gestart wordt, verschijnt automatisch op het tweede scherm de test voor de proefpersoon. De proefleider bedient de test via zijn proefleiderscherm en ziet hier tevens directe metingen en resultaten. Op deze manier is er meer ruimte voor het observeren van de cliënt.

De proefpersoon voert de test uit met een stylus. Dit is een digitale pen die aanvoelt als een normale klassieke pen, maar waarvan elke beweging door DigiDiag automatisch geregistreerd wordt.

Digitaal papier

Binnen DigiDiag vind je zowel klassieke als moderne tests. Vooral bij de digitale varianten van de klassieke tests is het van groot belang dat deze in vergaande mate vergelijkbaar zijn met het origineel.

Het tablet is nauwkeurig gekalibreerd. Hierdoor worden ook klassieke tests op exact hetzelfde formaat weergegeven als het origineel. Wanneer het origineel bijvoorbeeld als verticaal A4 aangeboden wordt, zal de digitale variant ook als verticaal A4 op het tablet worden weergegeven. Voor de proefpersoon is er vrijwel geen verschil met de paper-and-pencil variant, wat ook gebleken is uit diverse onderzoeken in samenwerking Universiteit Maastricht.

 

 

Zowel mobiel inzetbaar als in vaste opstelling

Afnemen op A3 en op A4 formaat

Gemakkelijk horizontale en verticale tests afnemen in dezelfde tablet-stand

Afnemen op A4 formaat

Geschikt voor mobiele testafname

Beschikbare tablets

Vaste opstelling als tweede scherm aan computer:

  • 16 inch pen tablet
  • 22 inch pen tablet
  • 24 inch pen tablet
  • 27 inch pen tablet

Mobiele toepassing:

  • 13 inch pen and touch, stand-alone systeem met 1 scherm
  • 13 inch pen tablet als tweede scherm
  • 16 inch tablet als tweede scherm

Tests afnemen via DigiDiag en een tablet

De DigiDiag software is speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met een tablet. De proefpersoon kan de tests dan uitvoeren met een digitale pen op een interactief beeldscherm. Op deze manier is de afname vergelijkbaar met pen en papier testen, maar zijn alle metingen wel direct digitaal beschikbaar voor scoring en rapportage.

Hoewel de software en veel van de tests in het Metrisquare platform op elke laptop, PC of tablet uitgevoerd kunnen worden, bevelen we de Wacom tablets aan. Aan de hand van deze tablets zijn ook wetenschappelijke onderzoeken gedaan voor neuropsychologische diagnostiek.

Andere compatible tablets

De volgende tablets zijn getest in combinatie met de Metrisquare software

  • Alle Wacom tablets
  • Apple iPad Pro 12.9 inch

Voor alle overige tablets, zoals Windows Surface of Android geldt dat er geen onderzoek gedaan is naar normering en validiteit. We raden het gebruik van zulke tablets alleen aan voor wetenschappelijk onderzoek.